Obiective

 

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea serviciilor publice la nivelul județului Tulcea prin crearea infrastructurii necesare pentru gestiunea electronică a Registrului Agricol și a altor activități specifice, astfel încât, în urma implementării proiectului, să se realizeze depășirea simplei digitalizări a documentelor și redefinirea, regândirea în totalitate a proceselor și procedurilor astfel încât cetățenii și firmele să beneficieze de servicii publice administrative cu un grad înalt de sofisticare, cu rezultate vizibile în economia de timp si energie, cu impact în eficiență.

 

Obiectivele specifice care concură la realizarea obiectivului general sunt:

 

1. Crearea infrastructurii fizice prin achiziționarea de echipamente, calculatoare și servere cu tehnologie de ultimă oră, inclusiv crearea infrastructurii LAN, unde este cazul, care sa sustina implementarea solutiei informatice de gestiune electronica a Registului Agricol si actualizarea solutiilor informatice destinate gestionarii activitatilor specifice (financiar-contabile, bugetare, resurse umane, impozite si taxe locale, etc), in cadrul celor 15 UAT-uri (Comuna Beiaud, Comuna Casimcea, Comuna Cerna, Comuna Ciucurova, Comuna Dorobantu, Comuna Hamcearca, Comuna Horia, Comuna Izvoarele, Comuna Mihai Bravu, Comuna Peceneaga, Comuna Slava Cercheza, Comuna Stejaru, Comuna Topolog, Comuna Valea Teilor, Orasul Babadag ), cu coordonare de la nivelul Consiliului Judetean, in judetul Tulcea, pana la finalizarea implementarii proiectului.

 

2. Realizarea produsului informatic pentru gestiune electronica a Registrului Agricol, pe etape de dezvoltare, si  actualizarea de solutii informatice integrate, care sa permita urmarirea  activitatilor  specifice din cadrul institutiei  (financiar-contabile, bugetare,resurse umane, impozite si taxe locale, evaluarea eficientei proiectelor desfasurate), la nivelul intregului parteneriat, pana la finalizarea implementarii proiectului.

 

3. Sprijinirea competitivitatii economice si promovarea interactiunilor dintre sectorul public si intreprinderi/cetateni prin imbunatatirea si exploarea pe deplin a potentialului TIC si a aplicatiei de gestiune electronica a Registrului Agricol, cat si a aplicatiei de gestiune a activitatilor specifice a Consiliului Judetean Tulcea, pana la finalizarea implementarii proiectului.

 

4. Instruirea a 80 persoane din cadrul parteneriatului pentru gestiunea aplicatiilor informatice dezvoltate in cadrul proiectului.

 

Prin crearea infrastructurii si a aplicatiilor informatice propuse prin proiect, se va asigura competitivitatea si promovarea interactiunii intre sectorul public si intreprinderi/cetateni si se va imbunatati disponibilitatea serviciilor administrative cu asigurarea principiilor dezvoltarii durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea la nivelul UE, asigurand solutionarea solicitarilor cetatenilor in timp real.